۷ مهر ۱۴۰۰
1642 بازدید
بدون نظر
هزینه طلاق توافقی با وکیل
حق الوکاله دو وکیل به انضمام کلیه هزینه ها: ۸ میلیون تومان.
نحوه پرداخت: ۵۰درصد ابتدا، ۵۰درصد پس از تحویل دادنامه قطعی (هیچگونه هزینه اضافی و جانبی اخذ نمیگردد.)
مدت زمان انجام کار: یک الی دو هفته کاری (این زمان تقریبی است.)
نیازی به حضور زوجین در دادگاه نیست.
بروز رسانی در تاریخ: ۱۳ خرداد ۱۴۰۲
رایج ترین نوع جدایی زوجین از یکدیگر، طلاق توافقی است. در این نوع از طلاق همانطور که از نام آن پیداست زن و شوهر نسبت به کلیه مسائل زندگی مشترک خود به توافق و تفاهم کامل رسیده اند. حال سوالی که بسیاری از زوجین در پی پاسخ آن هستند این است که هزینه طلاق توافقی چقدر است؟ این هزینه به عهده کیست؟ با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات و ابهامات خود را به صورت کامل و روشن دریافت کنید.
هزینه طلاق توافقی
همانطور که میدانید هزینه طلاق توافقی با وکیل و هزینه طلاق توافقی بدون وکیل کاملاً با هم متفاوت است. شاید در ابتدا اینگونه به نظر برسد که هزینه وکیل طلاق توافقی زیاد است ولی اگر کمی تحقیق کنید متوجه میشوید که در صورتی که قصد انجام کلیه مراحل را به صورت شخصی داشته باشید ممکن است وقت و هزینه بیشتری را صرف نمایید. چرا که زوجین به دلیل عدم آشنایی با روال انجام کارها اغلب دچار سردرگمی میشوند و مدت زمان بیشتری را نسبت به وکیل برای انجام مراحل طلاق توافقی سپری میکنند. در این مسیر ممکن است هزینه به صورت ناخواسته افزایش پیدا کند. اما یک وکیل مجرب و متخصص در امور خانواده به دلیل آشنایی کامل با روال اداری و قضایی به راحتی و کمترین زمان ممکن کلیه مراحل را انجام میدهد.
هزینه طلاق توافقی با وکیل چقدر است؟
هزینه وکیل طلاق توافقی توسط وکلای مختلف به صورت یکسان محاسبه نمیشود. اگر با چند وکیل تماس گرفته باشید و هزینه طلاق توافقی با وکیل را پرسیده باشید ممکن است اعداد و ارقام مختلفی بیان شده باشد. دلیل این امر آن است که هزینه وکیل در طلاق توافقی به صورت کاملاً توافقی با موافقت وکیل و موکل محاسبه میشود.
در گروه حقوقی دادور، هزینه دو وکیل دادگستری با احتساب کلیه هزینه ها تا اخذ رای دادگاه (گواهی عدم امکان سازش) ۸ میلیون تومان است.
لازم به ذکر است که بعد از اخذ رای دادگاه، زوجین لازم است که به یکی از دفاتر طلاق (محضرخانه) مراجعه کرده و رای دادگاه را اجرا کنند و طلاق توافقی خود را ثبت نمایند.
دفاتر طلاق هم به صورت مجزا هزینه ای را از زوجین دریافت میکنند. این هزینه به نسبت زیادی به انصاف صاحب محضر بستگی دارد. ولی به طور متوسط هزینه دفاتر طلاق در شهر تهران بین ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان برای هر دو نفر است. یعنی زوجین به صورت مجزا لازم نیست که هر کدام این مبلغ را پرداخت کنند.
بیشتر بدانید: وکیل طلاق توافقی در غرب تهران
۰ تا ۱۰۰ هزینه طلاق توافقی بدون وکیل
از آنجایی که در مبلغ اعلامی هزینه وکیل در طلاق توافقی، هزینه های جانبی نیز گنجانده شده است بنابراین قصد داریم در مورد هزینه طلاق توافقی بدون وکیل به صورت مفصل توضیحاتی ارائه دهیم:
هزینه مشاوره های اجباری
بر اساس قانون حمایت خانواده جدید، از آذر ماه سال ۱۳۹۷ قبل از ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات قضایی، زوجین حداقل باید ۵ جلسه مشاوره اجباری در مراکز بهزیستی را شرکت کنند. شرکت در این جلسات برای ایجاد صلح و سازش بین زوجین میباشد تا به صورت شتابزده و عجولانه تصمیم به پایان زندگی مشترک خود نگیرند. بدین منظور باید از طریق سامانه تصمیم طلاق اقدام به نوبت دهی وقت مشاوره نمایید. پس از مراجعه به سامانه و دریافت نوبت، لازم است که در وقت تعیین شده در مرکز مورد نظر حضور داشته باشید. هزینه هر جلسه برای هر یک از زوجین ۵۲/۰۰۰ تومان میباشد که در مجموع برای هر دو نفر ۱۰۴/۰۰۰ تومان محاسبه میگردد. همانطور که گفتیم شرکت حداقل لازم است که در ۵ جلسه مشاوره شرکت کنید. پس در مجموع هزینه مشاوره های اجباری حدود ۵۰۲/۰۰۰ تومان خواهد شد.
هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی
بعد از شرکت در جلسات مشاوره، در صورتی که زوجین به صلح و سازش نرسند و به جدایی اصرار داشته باشند با نامه دریافتی از مرکز مشاوره بهزیستی (گواهی عدم انصراف از طلاق) باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی جهت ثبت دادخواست طلاق توافقی مراجعه نمایند. دفاتر خدمات قضایی از جمله مراکز خصوصی هستند و برای ثبت دادخواست هزینه ای را به عنوان حق الزحمه از افراد دریافت میکنند. علاوه بر حق الزحمه دفتر خدمات قضایی، ثبت دادخواست طلاق توافقی شامل هزینه دادرسی هم میشود.
به طور کلی هر پرونده ای که در دادگستری مطرح میکنیم، شامل هزینه دادرسی میشود. این هزینه باید محاسبه و به دفاتر خدمات قضایی پرداخت گردد. از آنجایی که پرونده طلاق توافقی از جمله دادخواست های غیر مالی است هزینه دادرسی آن بین ۱۵۰/۰۰۰ تا ۱۷۰/۰۰۰ تومان میشود. برای دیدن نمونه دادخواست طلاق توافقی به لینک مربوطه مراجعه کنید.
هزینه مشاوره دادگاه
پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات قضایی، پرونده به یکی از شعب دادگاه خانواده ارجاع میشود. زمانی که زوجین در زمان مشخص شده به شعبه مورد نظر مراجعه میکنند، دادگاه آنها را به واحد مشاوره مستقر در دادگاه ارجاع میدهد. این مشاوره تنها یک جلسه است و در همان روز جلسه رسیدگی تشکیل میشود و در همان روز هم نتیجه جلسه را به دادگاه اطلاع میدهد. واحد مشاوره مورد نظر نیز برای حدود ۴۵ دقیقه مشاوره حدود ۱۲۰/۰۰۰ تومان به ازای هر دو نفر دریافت میکند.
هزینه تست عدم بارداری
با توجه به اینکه وقوع طلاق، منوط به عدم بارداری خانم میباشد، برخی از شعبات دادگاه ها ارائه تست عدم بارداری را جهت صدور حکم، الزامی میدانند. در این صورت باید نتیجه آزمایش عدم بارداری را به دادگاه ارائه داد. در برخی از مجتمع های قضایی، واحد آزمایشگاه مستقر هستند و اقدام به انجام آزمایش بارداری مینمایند که هزینه آن از ۵۰/۰۰۰ تا ۱۰۰/۰۰۰ تومان است.
همانطور که گفتیم در هنگام طلاق، زوجه نباید باردار باشد. در صورتی که دادگاه انجام چنین آزمایشی را الزامی نداند، بعد از صدور رای طلاق توسط دادگاه، خانم باید به آزمایشگاه های بیرون برای انجام تست عدم بارداری مراجعه نموده و پاسخ آن را به دفترخانه ارائه نماید.
هزینه دفترخانه برای طلاق توافقی
زوجین پس از دریافت رای دادگاه مبنی بر طلاق توافقی، میبایست به یکی از دفاتر طلاق مراجعه و آن را ثبت نمایند. بعد از آن مهر طلاق در شناسنامه زوجین درج میشود و زوجین در سیستم ثبت احوال نیز دیگر زن و شوهر نخواهند بود. با توجه به اینکه دفترخانه های طلاق، اقدام به اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفتر مخصوص و سیستم سراسری می نمایند، بابت این خدمات اقدام به دریافت هزینه میکنند. هزینه های دریافتی توسط دفاتر مختلف، فرق میکند. شاید بپرسید چرا هزینه طلاق توافقی در دفترخانه ها متفاوت است؟ مگر تعرفه های مشخصی ندارند؟ باید گفت بله دفترخانه ها تعرفه مشخصی دارند ولی اخیراً برای ثبت طلاق توسط دفترخانه طلاق، سقف معینی تعیین شده است و دفترخانه ها نمی توانند سالانه بیش از تعداد مشخصی طلاق ثبت نمایند. به همین دلیل دفترخانه ها سهمیه خود را با بالاترین قیمت، صرف میکنند.
البته این موضوع قانونی نیست ولی عملاً انجام میشود. به طور کلی هزینه ثبت طلاق توافقی در دفترخانه حدود ۱/۲۰۰/۰۰۰ تا ۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان در شهر تهران میباشد. البته رقم اعلامی تقریبی است و هر دفترخانه ممکن است نرخ متفاوتی داشته باشد.
هزینه ثبت طلاق در دفترخانه ها چقدر است؟
ثبت طلاق خلع در دفترخانه ها بطور میانگین بین ۷۰۰/۰۰۰ تومان تا ۲/۵۰۰/۰۰۰ تومان است. این رقم در طلاق بائن بالاتر میرود. دلیل آن هم اینست که انجام طلاق بائن زمان بیشتر و انرژی بیشتری از دفترخانه میگیرد. همچنین دفترخانه مکلف است مراتب طلاق را به طرف مقابل ابلاغ نماید. ثبت طلاق های بائن در حال حاضر بطور میانگین ۲ میلیون تا ۴ میلیون تومان برای زوجین خرج محضر دارد.
هزینه طلاق توافقی با کیست؟
از آنجایی که در طلاق توافقی، کلیه مسائل با توافق زوجین انجام میشود، پس لازم است که طرفین نسبت به این موضوع که هزینه های طلاق توافقی توسط چه کسی پرداخت شود هم به توافق و تفاهم برسند.
گاهی اوقات ممکن است زوجین تصمیم بگیرند که کل هزینه ها توسط آقا و یا کل آن توسط خانم پرداخت شود. بعضی مواقع هم توافق میشود که هزینه ها به صورت مساوی توسط زن و مرد پرداخت گردد. پس میتوان گفت هر طور که زوجین تصمیم بگیرند میتوانند در مورد هزینه های طلاق توافقی با یکدیگر به توافق برسند.
سوالات متداول
هزینه طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل چقدر میشود؟
حق الوکاله دو وکیل برای طلاق توافقی و هزینه دفترخانه مجموعاً حدود ۱۰ میلیون تومان میشود.
همچنین هزینه طلاق توافقی بدون وکیل حدوداً ۳ میلیون تومان میشود. ولی توجه داشته باشید که در صورتیکه زوجین بخواهند خودشان اقدام به طلاق توافقی نمایند تقریباً باید تمام مراحل را به همراه هم طی کنند. اگر به روند کار آشنا نباشند ممکن است برخی هزینه ها و روال اداری و قضایی برای آنها تکرار شود و هزینه و وقت مضاعفی از آنها تلف نماید.
آیا مشاوره طلاق توافقی اجباری است؟
در صورتی که از وکیل طلاق توافقی استفاده نکنید بله. قبل از ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی دریافت نامه مخصوص از واحد مشاوره بهزیستی برای زوجین الزامی است.
هزینه وکیل برای طلاق توافقی را چگونه دریافت میکنید؟
در گروه حقوقی دادور، هزینه طلاق توافقی مجموعاً برای دو وکیل دادگستری به انضمام کلیه هزینه ها ۸ میلیون تومان است که نصف این مبلغ (۴ میلیون تومان) در ابتدا و نصف دیگر آن (۴ میلیون تومان باقیمانده) پس از اخذ رای دادگاه دریافت میشود.
دیدگاهتان را بنویسید