دادور
#

اعسار از پرداخت مهریه

اعسار از پرداخت مهریه

زمانی که به درخواست زن (زوجه)، دادگاه حکم الزام به پرداخت مهریه می دهد، اگر مرد توانایی پرداخت یکجای آن را نداشته باشد می تواند درخواستی تحت عنوان اعسار از پرداخت مهریه را به دادگاه ارائه نماید. به این معنی که من توانایی پرداخت کامل مهریه را بصورت یکجا ندارم و تقاضا دارم پرداخت مهریه را بر اساس توانایی مالی اینجانب، قسط بندی (تقسیط) نمایید. همچنین مرد می بایست میزان درآمد خود را به همراه لیست تمامی اموال منقول و غیرمنقول به دادگاه اعلام نماید. هر چند اگر اموالی به نام مرد باشد تحت روال جدید قوه قضاییه با نام “اجرای ثبت” که با مراجعه خانم، قبل از مراجعه به دادگاه خانواده صورت می گیرد این اموال، ممنوع المعامله شده تا از انتقال اموال به افراد غیر ممانعت گردیده و اگر نیاز به توقیف و مصادره باشد، حکم آن در دادگاه صادر می گردد.

حالت دیگر درخواست اعسار این است که زوج (مرد) تقاضای مهلت برای پرداخت مهریه می خواهد. بنابراین در اعسار می توان دو مورد تقسیط یا اخذ مهلت را در نظر داشت.

معیار دادگاه برای حکم اعسار از پرداخت مهریه

بیش از هر چیز، میزان توانایی مالی مرد (زوج) و میزان مهریه مطرح است. دادگاه با بررسی اموال و میزان درآمد شخص، حکم بر تقسیط مهریه می دهد که معیار کاملا مشخص و ثابتی ندارد. برای مثال تقسیط مهریه برای شخصی با درآمد بین ۱۰ الی ۱۲ میلیون تومان ماهانه بدون داشتن اموال دیگر، چیزی در حدود هر ۶ ماه یکبار یک سکه بهار آزادی یا هر یکسال یکبار یک سکه و مشابه این است. البته در ابتدا نیز چند سکه (معمولا کمتر از ۵ عدد) بصورت پیش پرداخت می بایست به خانم پرداخت شود. توجه داشته باشید که این اعداد و ارقام کاملا حدودی بوده و تنها بر اساس تجارب کسب شده از جلسات دادگاه خانواده برای طلاق، عنوان شده است. ممکن است دادگاهی، حکم به میزانی بالاتر و کمتر دهد که بر اساس شرایط و توانایی مالی، متغیر است. معمولا دادگاه ها حکم به بیش از یک چهارم یا نهایتا یک سوم درآمد ماهانه زوج نمی دهند که این موضوع هم بسته به شرایطی مانند متاهل بودن، داشتن فرزند و … دارد. در نهایت، تصمیم گیری با قاضی است.

نحوه ارائه درخواست اعسار از پرداخت مهریه

اصولا می بایست در ابتدا حکم الزام به پرداخت مهریه صادر شود تا بتوان درخواست اعسار از پرداخت مهریه را ارائه داد. سابق بر این، زن با مراجعه به دادگاه خانواده، اقدام به دریافت حکم الزام به پرداخت مهریه می نمود که با تغییر رویه می بایست در ابتدا به اجرای ثبت مراجعه نماید. اگر اموالی وجود داشته باشد توقیف شده و زن می تواند درخواست مصادره آن را از دادگاه بخواهد. در صورتی که اموالی وجود نداشته باشد باز هم با مراجعه به دادگاه خانواده می تواند نسبت به مطالبه مهریه خود اقدام نماید. پس از صدور حکم الزام، مرد می تواند درخواست اعسار مهریه را ارائه نماید.

مدارک مورد نیاز برای ارائه درخواست اعسار مهریه

مدارک زیر برای ارائه درخواست اعسار ضروری است:

  • تهیه دادخواست اعسار (درخواست تقسیط مهریه)
  • حکم ابلاغ محکومیت زوج به پرداخت مهریه
  • معرفی دو شاهد مطلع از وضع مالی زوج که مورد قبول در محاکم قضایی باشد.
  • لیست اموال و میزان درآمد
  • مدارک هویتی مانند کارت ملی، شناسنامه به همراه سند ازدواج

ممکن است مدارک یا مستندات دیگری نیز برای اثبات عدم توانایی از زوج خواسته شود که بسته به تصمیم دادگاه خانواده است. لازم به ذکر است افراد ثروتمند مانند تاجرین نمی توانند درخواست اعسار از پرداخت مهریه را ارائه نمایند و تنها گزینه موجود برای این افراد، اعلام و اثبات ورشکستگی است.

مطالب پیشنهادی برای کسب اطلاعات بیشتر

نیاز به مشاوره یا وکیل مهریه دارید؟

تمامی امور قضایی و دادرسی دارای پیچیدگی های خاص خود هستند و به این دلیل که تحت شرایط می توانند متغیر باشند پیشنهاد می کنیم از یک وکیل متخصص در امر مهریه کمک بگیرید. حال این موضوع می تواند بصورت مشاوره یا سپردن وکالت پرونده باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.

شماره های تماس:

۰۹۱۲۶۳۸۶۹۵۴

۰۲۱۷۷۰۵۷۶۰۵

۵/۵ - (۳ امتیاز)

یک پاسخ به “اعسار از پرداخت مهریه”

  1. فیض از تهران گفت:

    بسیار ساده و قابل فهم بود .مممون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی
09126386954