۲۱ آبان ۱۳۹۹
2038 بازدید
بدون نظر
اگر در قرارداد خود داور انتخاب کنید مزایای زیر را دارد:
۱) از آنجایی که بروز هرگونه اختلاف میان مالک و سازنده در صورتی که توافقی بین آنها حاصل نشود باید از طریق دادگاه رسیدگی شود، طرفین با ارجاع قرارداد به داور در واقع یک گام میانبر در مسیر بر میدارند.
۲) طرفین با ارجاع قرارداد به داوری هزینه های دادرسی سنگین راجع به دادگستری را نمی پردازند.
۳) طرفین منتظر اوقات رسیدگی دادگاه ها و مقررات آیین دادرسی که گاهاً باعث طولانی شدن رسیدگی می شود، نمی شوند.
۴) از آنجایی که ممکن است در طول انجام پروژه مشارکت در ساخت، اختلافات ریز و درشت حاصل شود. مانند اینکه سازنده در دریافت پروانه ساختمان تأخیر داشته ولی مالک نمیخواهد قرارداد را فسخ کند و فقط خواهان تسریع در کار است، اینجا داور با ابزار قانونی که در دست دارد میتواند سازنده را ملزم به سرعت بخشیدن به کار بکند.
۵) یک داور متخصص در امر مشارکت در ساخت به همراه یک تیم متخصص در امر ساختمان سازی که با داور همکاری می کند میتواند در کنترل قرارداد و اجرای صحیح قرارداد کمک شایان کند.
رعایت اصول مهندسی در بعنوان مثال: ساختمان و یا بکار بردن مصالح و تأسیسات استاندارد و مطابق با قرارداد و استفاده از ابزار قانونی در الزام انبوه سازان در اجرای قرارداد میتواند به مالک اطمینان دهد که قرارداد و مفاد آن در مسیر درستی اجرا میشود.
ما متخصص در مدیریت پروژه های بزرگ مشارکت در ساخت هستیم.
ما با همکاری و مشورت افراد متخصص در ساختمان سازی و انجام داوری حرفه ای در خصوص قراردادهای مشارکت در ساخت، در اجرای دقیق مفاد قرارداد گام بر میداریم.
داوری در قرارداد مشارکت در ساخت تا اتمام پروژه “حرفه” ماست. با ما تماس بگیرید
تعیین داور در قرارداد مشارکت در ساخت
طرفین می توانند در حین انعقاد قرارداد و در میانه اجرای قرارداد اقدام به تعیین داور کنند. توجه به این نکته ضروری است در صورتی که طرفین یک نفر داور را برای قرارداد تعیین کرده باشند، دادگاه نسبت به قرارداد اظهار نظر نمی کند چرا که طرفین پذیرفته اند که “آن داور مشخص” در خصوص اختلافات اظهار نظر کند. ولی بعد از صدور رأی توسط داور میتوان تقاضای ابطال رای داور را از دادگاه نمود.
از اینرو
تعیین داور متخصص در قرارداد مشارکت در ساخت توسط شخصی که آرای او در محاکم قضایی قابلیت اجرا داشته باشد بسیار مهم است.
داور باید چه خصوصیاتی داشته باشید؟
۱) موضوع اساسی و بسیار حائز اهمیت در بحث داوری در قرارداد مشارکت در ساخت رعایت اصل رسیدگی بیطرفانه است. داور تحت هیچ شرایطی نباید از اصول حرفه ای خارج شود و خارج از چارچوب قرارداد مراورده ای با هر یک از طرفین قرارداد داشته باشد.
۲) داور باید به امر داوری در قرارداد مشارکت در ساخت و مقررات راجع به داوری مسلط باشد. بنابراین باید بتواند رایی را صادر کند که نهایتاً در دادگاه قابل اجرا باشد.
۳) داور باید در صدور رای خود از کارشناسان کمک بگیرد. بعنوان مثال وقتی که مالک ادعا می کند که سازنده از مصالح با کیفیت در ساخت قسمت خاصی از ساختمان استفاده نکرده است، داور باید با کمک کارشناس بتواند این موضوع را احراز کند.
در پروژه های بزرگ ساختمانی که بین مالک و سازنده قرارداد مشارکت منعقد می گردد، حتماً از مشورت وکیل متخصص در امر مشارکت در ساخت استفاده کنید.
بیشتر بدانید: اجرای رای داور به چه صورت میباشد
دیدگاهتان را بنویسید