- ۲۷ مهر ۱۳۹۹
- 2555 بازدید
- بدون نظر
دعاوی تجاری و بازرگانی همان اختلاف حقوقی بین تجار و بازرگانان است که میتواند موضوعات مختلفی داشته باشد. بعنوان مثال پرونده هایی که ممکن است بازرگانان با آن در ارتباط باشند عبارتند از:
۱) دعاوی مرتبط با امور ورشکستگی
۲) دعاوی مرتبط با قراردادهای بازرگانی
۳) دعاوی شرکت ها
۴) دعاوی مرتبط با حمل و نقل کالا
۵) دعاوی مرتبط با شرکت های بیمه حمل
۶) داوری در قراردادهای بازرگانی
۷) دعاوی مرتبط با اسناد تجاری و چک
هر کدام از دعاوی مذکور نیازمند تجربه و تبحر ویژه است و تسلط کافی به قوانین مرتبط با آن را می طلبد.
در اینجا به چند مورد اشاره میکنیم:
دعاوی ورشکستگی
در صورتی که تاجر (اعم از اینکه شخص حقیقی باشد و یا شرکت تجاری) متوقف شود؛ یعنی توان پرداخت دیون خود را نداشته باشد، با حکم دادگاه ورشکسته تلقی میگردد. تقاضای ورشکستگی میتواند توسط خود تاجر یا به تقاضای طلبکاران باشد.
حال ورشکستگی انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها آثار متفاوتی میتواند داشته باشد. ضمناً صدور حکم ورشکستگی نیز آثار متفاوتی روی حقوق حاکم بر معاملات و مراودات تاجر با دیگران دارد که در مقاله ای جداگانه به آن پرداخت میشود.
دعاوی مرتبط با قراردادهای تجاری
قراردادهای تجاری و بازرگانی بخش های مختلفی دارد که هر قسمت از آن میتواند محل اختلاف تجار باشد. گاهی اوقات در قراردادهای تجاری داور مرضی الطرفین تعیین میگردد و در مواقعی محاکم صلاحیت رسیدگی دارند. گاهی اوقات صلاحیت محلی محاکم در دعاوی بازرگانی نیز محل اختلاف و بحث است. بخصوص اگر طرفین قرارداد تابعیت دو کشور مختلف را داشته باشند. در مواردی نیز دعاوی مرتبط با تحویل کالا و پرداخت پول، موضوع اختلاف طرفین است.
هر کدام از موارد یاد شده نیازمند مقاله ای تخصصی است که بصورت جداگانه به آن پرداخته خواهد شد.
در صورتی که در خصوص دعاوی تجاری و بازرگانی نیازمند به وکیل دارید با شماره زیر تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید