دادور
#

طلاق به دلیل خیانت همسر

طلاق به دلیل خیانت
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۰
  • 2105 بازدید
  • بدون نظر
عناوینی که در این مطلب خواهید خواند

یکی از حساس ترین پرونده هایی که در زمینه امور خانواده وجود دارد پرونده های مربوط به طلاق به دلیل خیانت است. چرا که وقتی یکی از زوجین نسبت به دیگری خیانت و بی وفایی میکند طرف دیگر اغلب دچار خشم زیادی شده و راه گفتگو بین طرفین بسته میشود. به بیان دیگر زوجین دیگر تمایلی به توافق و به اصطلاح طلاق توافقی ندارند. همچنین علاوه بر مسئله طلاق، مسائل دیگری مثل شکایت کیفری رابطه نامشروع هم مطرح میشود.

طلاق به دلیل خیانت

طلاق به دلیل خیانت مرد

همانطور که میدانید در قانون ایران، حق طلاق با مرد است و چنانچه زوجه (زن) بدون رضایت مرد قصد طلاق گرفتن داشته باشد باید عسر و حرج خود را برای دادگاه اثبات کند.

در شکایت کیفری رابطه نامشروع دو حالت قابل تصور است:

حالت اول: مردی وارد رابطه نامشروع بدون زنا شده باشد. در این صورت جمع آوری مدارک مثل فیلم، عکس، پرینت چت و… میتواند کمک کننده باشد.

نکته: لازم به ذکر است پرینت چت و تماس طبق قانون، از موارد ثابت کننده رابطه نامشروع نیست. ولی از آنجایی که یکی از موارد اثبات کننده رابطه نامشروع، علم قاضی است در صورتیکه پرینت چت ها و مکالمات نمایانگر رابطه خارج از چارچوب عرفی و شرعی بین طرفین باشد به علم قاضی به صورت غیر مستقیم کمک میکند.

در این حالت (یعنی رابطه نامشروع بدون زنا) ممکن است قاضی دادگاه خانواده رای طلاق به دلیل خیانت مرد را صادر کند. ولی این موضوع قطعی نیست.

حالت دوم: مرد وارد رابطه نامشروع همراه با زنا شده باشد. این مورد از مصادیق عسر و حرج زوجه (زن) است و بر اساس آن قاضی دادگاه خانواده رای طلاق به دلیل خیانت را به نفع زن صادر خواهد کرد.

نکته مهمی که در اینجا وجود دارد این است که عمل زنا باید توسط زن در دادگاه اثبات شود.

طلاق به دلیل خیانت زن

همانطور که گفته شد در قانون ما، حق طلاق با مرد است و شوهر برای طلاق دادن همسر خود احتیاج به ارائه دلیل به دادگاه ندارد. اما وقتی موضوع خیانت در میان باشد خیلی از آقایان به دلیل خشم از این موضوع در پی اثبات آن هستند و شکایت رابطه نامشروع را مطرح میکنند. در این مورد هم مدارکی مثل فیلم، عکس، پرینت چت ها و… میتواند به علم قاضی کمک کند.

نکته: در صورتی که حکم طلاق به دلیل خیانت زن صادر شود، حقوق مالی زن مثل مهریه، اجرت المثل زندگی مشترک و نفقه به قوت خود باقیست و مرد موظف است قبل از طلاق تکلیف این مسائل را روشن کند. فقط شرط تنصیف دارایی به دلیل شرایط پیش آمده توسط دادگاه اجرا نمیشود.

همچنین اگر مردی برای پرداخت حقوق مالی زن درخواست اعسار (تقسیط) از دادگاه نماید، در صورت طلاق به دلیل خیانت، دادگاه ها منصفانه تر حکم صادر میکنند.

شماره های تماس:

۰۹۱۲۶۳۸۶۹۵۴

۰۲۱۷۷۰۵۷۶۰۵

۴.۳/۵ - (۶ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی
09126386954