- ۲۳ تیر ۱۴۰۰
- 2618 بازدید
- بدون نظر
مطالبه وجه چک در واقع همان طرح دعوای حقوقی چک است که از طریق دادگاه های حقوقی به عمل می آید. این روش، معمول ترین و مطمئن ترین روش طرح دعوا در خصوص چک است.
روش های مطالبه وجه چک
- مطالبه وجه چک در محاکم حقوقی که گاهاً به اشتباه شکایت چک حقوقی گفته می شود.
- شکایت کیفری علیه صادر کننده چک
- مطالبه از طریق مراجع ثبتی
مطالبه وجه چک شرکتی
بعد از برگشت خوردن چک شرکت، شرکت و امضا کنندگان چک مسئول پرداخت وجه چک هستند. بنابراین مطالبه وجه چک شرکتی که برگشت خورده است علیه مدیرعامل (یا هر مدیری که امضا کرده است) و شرکت صورت می پذیرد و هر دو محکوم به پرداخت وجه چک خواهند شد. در صورتی که چک برگشت خورده شرکت دو امضا داشته باشد و یکی از صاحبان امضا، امضا نکرده باشد، شخصی که امضا نکرده است مسئولیت ندارد ولی مسئولیت شرکت در اینجا محل اختلاف است. برخی از محاکم اینگونه تفسیر می کنند که چکی کامل است و به آن می توان “چک” گفت که بصورت کامل امضا شده باشد. در مورد چک شرکت بدون مهر هم همین موضوع صادق است.
بیشتر بدانید: نمونه دادخواست مطالبه وجه چک
سوالات متداول
برای مطالبه مبلغ چک از کجا شروع کنم؟
دفاتر خدمات قضایی دادخواست شما را ثبت و به دادگاهی ارسال می کنند که چک شما در حوزه آن برگشت خورده است.
چک صیادی را چطور اقدام کنم؟ می توانم هزینه دادرسی پرداخت نکنم؟
طبق قانون جدید صدور چک، چک های صیادی را می توان علاوه بر اینکه به روش سابق طرح دعوا نمود، با رعایت شرایط مندرج در قانون، بدون پرداخت هزینه دادرسی در معرض اجرا گذاشت.
چک برای بیست سال پیش است؛ آیا قابل اقدام است؟
در قانون ایران طلب مشمول مروز زمان نمی شود. بنابراین اگر چه چک یک سند تجاری است ولی با گذشت موعد قانونی خود، وضعیت تجاری خود را از دست میدهد. ولی باز هم به عنوان یک سند عادی و یک رسید قابل استناد است و قابل مطالبه می باشد. ولی بحث در مورد اینکه آیا می توان خسارت تاخیر تادیه چک را پس از گذشت زمان طولانی مطالبه نمود، موضوعی است که فرض های مختلفی دارد و در این بحث نمی گنجد.
دیدگاهتان را بنویسید