- ۲۵ تیر ۱۴۰۰
- 2851 بازدید
- بدون نظر
یکی از مشکلات حقوقی شایع در جامعه، دعوای چک برگشتی است. دارنده چک پس از مراجعه به بانک اگر با گواهی عدم پرداخت توسط بانک مواجه شود میتواند وجه چک را به دو روش مطالبه نماید:
همچنین بر طبق قانون صدور چک، چک سندی لازم الاجرا است و برای وصول آن میتوان به اداره اجرای ثبت مراجعه کرد. در این مقاله در مورد وصول چک از طریق اجرای ثبت بحث خواهد شد.
صدور اجراییه چک برگشتی
جهت درخواست صدور اجراییه چک لازم است که مبلغ چک توسط بانک پرداخت شود نه توسط موسسات اعتباری یا قرض الحسنه. برای درخواست صدور اجراییه چک باید به اداره ثبت محل حساب صادر کننده چک مراجعه نمود. مدارک لازم جهت درخواست صدور اجراییه چک:
۱) اصل و کپی برابر اصل شده چک صادر شده به همراه گواهی عدم پرداخت چک
۲) گواهی مطابقت امضای صادر کننده چک با امضای ثبت شده توسط وی در بانک
۳) کارت ملی دارنده چک
لازم به ذکر است درخواست اجرا میتواند نسبت به کل مبلغ چک نباشد و فقط بخشی از وجه چک را شامل شود. به این معنی که دارنده چک ممکن است با مراجعه به بانک قسمتی از وجه چک را دریافت کند و الباقی وجه چک پرداخت نشده باقی بماند. در این حالت بانک برای قسمتی از وجه چک که پرداخت نشده باقی مانده گواهی عدم پرداخت صادر میکند.
پس از صدور اجراییه چک، این اجراییه به صادر کننده چک ابلاغ میشود و به وی مهلت ۱۰ روزه برای پرداخت مبلغ چک و یا معرفی مال داده میشود. در صورتی که بدهکار در مدت زمان ۱۰ روز نسبت به پرداخت و یا معرفی مال اقدام نکند، با درخواست دارنده چک، اداره ثبت دستور توقیف اموال صادر کننده چک را صادر میکند.
تفاوت وصول چک از طریق اجرای ثبت و دادگاه
۱) وصول چک از طریق اجرای ثبت زمان کمتری میگیرد.
۲) اگر برای وصول وجه چک به اداره ثبت مراجعه کنیم امکان جلب صادر کننده چک به استناد عدم پرداخت وجود ندارد.
۳) برای وصول چک از طریق اجرای ثبت هزینه بیشتری باید پرداخت شود. (پنج درصد مبلغ چک به عنوان هزینه صدور اجراییه باید پرداخت شود.)
۴) اجرای ثبت قبل از توقیف اموال صاحب چک و اجرای تامین خواسته به وی ابلاغ میکند ولی دادگاه بدون ابلاغ دستور توقیف اموال و اجرای تامین خواسته را صادر مینماید.
دیدگاهتان را بنویسید