دادور
#

وکیل انحصار وراثت محدود و نامحدود

وکیل انحصار وراثت

وکیل انحصار وراثت

مدت زمان انحصار وراثت محدود ۱۰ روز کاری و انحصار وراثت نامحدود ۴۰ روز کاری. (زمان اعلامی به صورت تقریبی میباشد)

حق الوکاله به انضمام هزینه دادرسی ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میباشد.

در صورت داشتن وکالت انحصار وراثت محضری از یکی از ورثه داشتن وکیل الزامی است.

بدون نیاز به حضور ورثه، نگران ناقص بودن مدارک و عدم همکاری برخی از وراث نباشید.

بروز رسانی در تاریخ: ۸ مهر ۱۴۰۲

به چه مدرکی گواهی انحصار وراثت گفته میشود؟

اگر شخصی فوت کند و اموالی از خود باقی گذاشته باشد، وراث جهت فروش مال موروثی و یا تقسیم آن در ابتدا باید از لحاظ قانونی ثابت کنند که جزو ورثه متوفی هستند. به گواهی که در آن اسامی وراث متوفی به همراه میزان سهم الارث هریک از آنان مشخص میشود گواهی انحصار وراثت میگویند.

انحصار وراثت چیست

آیا اخذ گواهی انحصار وراثت الزامی است؟

هیچ الزامی برای اخذ گواهی حصر وراثت وجود ندارد. به این معنا که اگر وارثین گواهی مزبور را دریافت نکنند هیچ الزام قانونی و یا جریمه و یا تخلفی بر آن مترتب نیست. بنابراین گواهی حصر وراثت فقط در جایی که ورثه میخواهند اموال مرحوم را به نام خود یا دیگری انتقال دهند یا به یک سازمان دولتی اعلام کنند که جزو ورثه متوفی هستند باید دریافت شود.

گواهی انحصار وراثت را از کجا بگیریم؟

برای دریافت گواهی حصر وراثت باید به شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی مراجعه کنید. در هر حوزه قضایی علاوه بر دادگاه حداقل یک شورای حل اختلاف وجود دارد. برای اینکه بدانید شورای حل اختلاف کدام منطقه در حوزه شماست از طریق لینک زیر میتوانید حوزه مربوطه را بیابید. https://shoradad.eadl.ir

وکیل انحصار وراثت محدود و نامحدود

جهت اخذ انحصار ورثه محدود و نامحدود میتوانید از خدمات یک وکیل انحصار وراثت متخصص استفاده نمایید. وکیل انحصار وراثت متخصص در امور حسبی به کلیه مراحل صدور گواهی حصر وراثت آگاهی کامل دارد و میتواند از سردرگمی شما جلوگیری کند.

گروه حقوقی دادور با سالها تجربه در امور حسبی و انجام پرونده های متعدد در زمینه حصر وراثت آماده ارائه خدمات میباشد. جهت ارتباط با وکیل انحصار وراثت میتوانید با شماره های درج شده در پایین صفحه تماس بگیرید. همچنین در صورت تمایل میتوانید به صورت آنلاین از طریق واتساپ سوال خود را از وکیل انحصار وراثت گروه حقوقی دادور بپرسید.

در گروه حقوقی دادور، مشاوه حقوقی با وکیل انحصار وراثت متخصص در امور حسبی کاملاً به صورت رایگان انجام میشود. جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۲۶۳۸۶۹۵۴ تماس حاصل نمایید.

وکیل خوب برای انحصار وراثت

در حقیقت وکیل خوب برای انحصار وراثت، وکیل دادگستری است که به کلیه قوانین امور حسبی و مالیات بر ارث و کلاً هر آنچه به حصر وراثت مربوط است آگاهی کامل داشته باشد.

هزینه وکیل برای انحصار وراثت در سال ۱۴۰۲

حق الوکاله به انضمام هزینه دادرسی ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میباشد. در صورتی که استشهادیه محضری را تهیه نکرده باشید مبلغ ۱ میلیون تومان بابت خدمات مربوط به دفترخانه به حق الوکاله اضافه میگردد. همچنین در صورت تکمیل نبودن مدارک و حاضر نبودن اصل تمامی شناسنامه های مربوط به وراث، مبلغ ۷۰۰ هزار تومان بابت خدمات استعلام افزوده خواهد شد. بنابراین کل هزینه های انحصار وراثت در صورت نداشتن استشهادیه محضری و تکمیل نبودن مدارک ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که نیمی از آن ابتدا و نیمی از آن پایان کار دریافت خواهد شد (هیچ گونه هزینه جانبی دیگری دریافت نخواهد شد.)

انحصار وراثت چه مدت زمان میبرد؟

در صورتی که وکیل انحصار وراثت گروه حقوقی دادور کارها را انجام دهد، برای گواهی انحصار وراثت محدود حدود ۱۰ روز کاری و برای گواهی حصر ورثه نامحدود حدوداً ۴۰ روز کاری زمان لازم است. ولی در صورتی که شخصاً قصد انجام مراحل را داشته باشید ممکن است زمان بیشتری را برای انجام کلیه مراحل طی نمایید.

بیشتر بدانید: انحصار وراثت چقدر طول میکشد؟

اگر برخی از وراث حاضر به همکاری نباشند چه میشود؟

در صورتی که یکی یا چند نفر از ورثه حاضر به ارائه مدارک خود جهت دریافت گواهی نیستند اصلاً نگران نباشید. انحصار وراثت حتی به درخواست یکی از ورثه هم قابل دریافت میباشد. هویت کلیه وراث قابل استعلام از طریق اداره ثبت احوال میباشد. توجه داشته باشید در این حالت برای سریع تر انجام شدن مراحل و جلوگیری از سردرگمی و اتلاف وقت و هزینه بهتر است حتماً از کمک یک وکیل انحصار وراثت کمک بگیرید.

چه کسانی برای انحصار وراثت میتوانند اقدام کنند؟

کلیه وراث متوفی به همراه طلبکاران و ذی نفعان میتوانند اقدام به دریافت انحصار وراثت نمایند. بنابراین اگر جزو طلبکاران شخص متوفی هستید اصلاً نگران عدم همکاری ورثه نباشید. به عنوان ذی نفع میتوانید تقاضای صدور گواهی انحصار وراثت کنید.

انحصار وراثت چه مراحلی دارد؟

مرحله اول: تهیه استشهادیه محضری که به امضای ۳ نفر شاهد رسیده باشد

مرحله دوم: ثبت دادخواست از طریق دفاتر خدمات قضایی

مرحله سوم: ارجاع دادخواست به شورای حل اختلاف

مرحله چهارم: استعلام هویت وراث از اداره ثبت احوال

مرحله پنجم: پیگیری از اداره ثبت احوال و دریافت پاسخ نامه از ثبت احوال

مرحله ششم: تشکیل پرونده مالیاتی برای متوفیان قبل از سال ۹۵

مرحله هفتم: انتشار آگهی برای انحصار وراثت نامحدود برای یک ماه

مرحله هشتم: صدور گواهی حصر وراثت توسط شورای حل اختلاف

مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهی حصر وراثت

۱) شهادت نامه تنظیم شده در محضر

۲) شناسنامه مرحوم

۳) سند ازدواج متعلق به مرحوم

۴) شناسنامه وارثین

۵) گواهی وفات

نکته: اگر مدارک یاد شده در دسترستان نیست مشکلی وجود ندارد، هویت ورثه از طریق اداره ثبت احوال استعلام میشود.

توجه: در صورتی که وکلای گروه حقوقی دادور گواهی را دریافت کنند نیازی به حضور ورثه در هیچ یک از مراحل نیست.

شهادت نامه محضری مخصوص انحصار وراثت چیست؟

بدین منظور پس از تماس با گروه وکلای دادور یک نسخه فرم استشهادیه خام برای شما ارسال میگردد. سپس میبایست آن را پرینت کرده و سه نفر گواه (شاهد) در دفتر اسناد رسمی آن را امضا کنند. متن استشهادیه یا همان شهادتنامه در عکس زیر قابل رویت است. این متن حاکی از آن است که شهود، گواهی میدهند که از نام و تعداد وارثین اطلاع دارند و آن را به صورت رسمی اعلام میکنند.

 

آیا برای گرفتن انحصار وراثت داشتن وکیل الزامی است؟

خیر کمک گرفتن از وکیل انحصار وراثت برای دریافت گواهی یک امر کاملاً اختیاری است. ولی باید توجه داشته باشید که به دلیل آشنا نبودن به مراحل انجام کار ممکن است مدت زمان زیادی را صرف آمد و رفت به مراکز مختلف کنید و هزینه و وقت زیادی را فقط برای عدم آشنایی و تسلط کامل به روال انجام کارها هدر دهید. وکیل انحصار وراثت مجرب به دلیل تعداد زیاد پرونده هایی که در این زمینه انجام داده است به روال انجام کارها مسلط است و میتواند در کوتاه ترین زمان ممکن گواهی را دریافت نماید.

وراث متوفی

طبقه اول:

۱) همسر متوفی

۲) پدر و مادر

۳) فرزند، در نبود فرزند نوه

طبقه دوم:

۱) همسر متوفی

۲) پدربزرگ و مادربزرگ

۳) خواهر و برادر، در نبود آنها فرزندانشان

طبقه سوم:

۱) همسر متوفی

۲) خاله، دایی، عمه، عمو متوفی، در صورت نبود ایشان فرزندان آنها

آیا برای مطالبه مهریه هم باید انحصار وراثت گرفت؟

بله برای مطالبه مهریه چه از طریق دادگاه و چه از طریق اداره ثبت نیاز به دریافت انحصار وراثت دارید. لازم به ذکر است مهریه جزو بدهی متوفی به حساب می آید. به عبارت دیگر، در صورتی که متوفی مالی داشته باشد اول باید بدهی های وی مثل مهریه تسویه شود و بعد هر آنچه باقی ماند بین وراث تقسیم میشود.

تا چه زمانی فرصت داریم گواهی انحصار وراثت را بگیریم؟

هیچ محدودیت زمانی برای گرفتن گواهی حصر وراثت وجود ندارد. به عبارت دیگر بعد از فوت، وراث هر زمان بخواهند میتوانند برای دریافت گواهی اقدام نمایند.

در گواهی حصر وراثت، لیست اموال متوفی هم مشخص میشود؟

خیر گواهی حصر وراثت فقط شامل نام کلیه ورثه متوفی به همراه میزان سهم الارث هر یک از آنان است.

بیشتر بدانید: نحوه تقسیم ماترک (ارث) بین ورثه

تفاوت انحصار وراثت و حصر وراثت

این دو عبارت یک معنی از لحاظ حقوقی و قانونی دارند و تنها فرقی که با یکدیگر دارند در لفظ و حروف است. پس انحصار وراثت همان حصر وراثت میباشد.

بعد از انحصار وراثت چکار کنیم؟

پس از دریافت گواهی حصر وراثت، در صورتی که وراث قصد فروش مال به ارث رسیده را داشته باشند و یا اگر پولی در بانک موجود است و ورثه قصد انتقال وجه را داشته باشند لازم است که در ابتدا مالیات بر ارث را پرداخت نمایند. شایان ذکر است بدون پرداخت مالیات بر ارث، امکان فروش مال موروثی و یا خارج کردن پول موروثی از بانک وجود ندارد.

مالیات بر ارث متوفی

در قانون ایران مالی که از متوفی به ورثه میرسد شامل مالیاتی به نام مالیات بر ارث میشود. پس لازم است که وراث حداکثر تا شش ماه پس از فوت متوفی به اداره مالیات مراجعه کنند و لیست اموال و بدهی ها را در اظهارنامه مالیاتی گزارش کنند. اداره مالیات نیز متعاقباً گواهینامه مالیات بر ارث را برای ورثه صادر خواهد کرد.

نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که تا قبل از سال ۱۳۹۵ یکی از مدارک مورد نیاز برای دریافت گواهی حصر وراثت، گواهینامه مالیات بر ارث بود. اما هم اکنون برای دریافت گواهی انحصار ورثه نیازی به دریافت گواهینامه مالیات بر ارث نیست. پس در جواب به این سوال که مالیات بر ارث چه زمانی باید پرداخت شود باید گفت که هر زمان که ورثه قصد فروش مال موروثی را داشته باشند و یا بخواهند پول موروثی را از بانک خارج کنند.

پرسش و پاسخ با وکیل انحصار وراثت

میزان سهم الارث مادر چقدر است؟

در صورتی که متوفی در زمان فوت صاحب فرزند باشد میزان سهم الارث مادر یک ششم است. ولی چنانچه در زمان فوت، متوفی صاحب اولادی نباشد سهم الارث مادر یک سوم خواهد بود.

میزان سهم الارث زن از شوهر چقدر است؟

اگر زوجه فرزند داشته باشد میزان سهم الارث وی از اموال زوج یک هشتم است و در صورتی که فرزند نداشته باشد میزان سهم الارث زوجه از زوج یک چهارم خواهد بود.

نکته: میزان سهم الارث بیان شده در بالا فقط در مورد عقد دائم صادق است. در عقد موقت، هیچ یک از زن و مرد از یکدیگر ارث نمیبرد.

میزان سهم الارث مرد از زن چقدر است؟

در صورتی که زن و شوهر صاحب فرزند باشند، سهم الارث مرد از زن یک دوم و در صورتی که فرزندی نداشته باشند، مرد یک چهارم از زن ارث میبرد.

نکته: فقط در عقد دائم، زن و شوهر از یکدیگر ارث میبرند. در صورت عقد موقت، هیچ کدام از زن و مرد از دیگری ارث نخواهد برد.

آیا مادر یا پدر متوفی از حقوق و مستمری متوفی سهم میبرد؟

در صورتی که مادر یا پدر متوفی در زمان حیات تحت تکفل متوفی باشند و این موضوع در مراجع رسمی ثبت شده باشد، ۲۰ درصد از حقوق و مستمری متوفی به آنان تعلق میگیرد. در غیر این صورت هیچ کدام از پدر و مادر سهمی از حقوق و مستمری متوفی نخواهند داشت.

آیا فرزندی که قبل از پدر و مادر خود فوت کرده از آنان ارث میبرد؟

خیر در صورتی که فرزند قبل از پدر و مادر خود فوت کرده باشد از آنان ارث نمیبرد (در حقیقت در این حالت منظور از فرزند، وراث فرزند هستند.)

آیا به گواهی انحصار وراثت میتوان اعتراض کرد؟

بله در صورتی که هر یک از ورثه یا ذی نفعان به هریک از مفاد گواهی اعتراض داشته باشند بدون هیچ محدودیت زمانی میتوانند به گواهی اعتراض نمایند.

مبلغ پرداختی به دولت برای گواهی انحصار وراثت چقدر است؟

برای دریافت گواهی لازم نیست مبلغی به دولت پرداخت شود فقط مبلغ ۲۰۰ هزار تومان لازم است که در دفتر خدمات قضایی پرداخت کنید.

هزینه انتشار آگهی برای گواهی حصر وراثت نامحدود چقدر است؟

انتشار آگهی هزینه ندارد و به صورت رایگان منتشر میگردد.

اگر وکیل انحصار وراثت ما باشید، حق الوکاله به چه صورت پرداخت میشود؟

در صورتی که وکیل انحصار وراثت گروه حقوقی دادور گواهی را دریافت کند، کل هزینه ها به انضمام هزینه دادرسی ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که نصف این مبلغ در ابتدا و نصف دیگر پس از دریافت گواهی پرداخت میشود.

انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

از آنجایی که تقسیم ارث باید طبق قوانین ایران صورت گیرد و اگر متوفی مالی در ایران داشته باشد لازم است که طبق قوانین ایران مال وی بین وراث تقسیم شود، پس اگر وراث یا حتی یکی از ورثه خارج از ایران باشند از آنجایی که دسترسی به ادارات و ارگانهای داخل ایران ندارند لازم است که از خدمات یک وکیل انحصار وراثت مجرب استفاده نمایند.

وکیل انحصار وراثت گروه حقوقی دادور با سالها تجربه در زمینه امور حسبی و گواهی حصر وراثت آماده ارائه خدمات به کلیه ایرانیان مقیم خارج از کشور میباشد.

بیشتر بدانید: وکالت ایرانیان خارج از کشور

سوالات متداول

در صورتی که برخی از وراث حاضر به همکاری نباشند چه میشود؟

چنانچه یکی یا چند نفر از ورثه همکاری لازم را نداشته باشند اصلا نگران نباشید، هویت کلیه وراث توسط وکلای گروه حقوقی دادور قابل استعلام است.

هزینه وکیل برای انحصار وراثت در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

حق الوکاله به انضمام هزینه دادرسی در گروه حقوقی دادور ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که نصف آن در ابتدا و الباقی در آخر کار پرداخت میشود.

۵/۵ - (۴ امتیاز)

17 پاسخ به “وکیل انحصار وراثت محدود و نامحدود”

  1. ناشناس گفت:

    سلام. پدر مرحوم من یک مغازه داشت که الان برادرم نزدیک ۹ ساله که اونجاست. آیا باید انحصار وراثت کنم؟ شما میتونید کمک کنید؟

    • گروه وکلای دادور گفت:

      با سلام
      بله. البته انحصار وراثت صرفا یک گواهی است که نشان دهنده وراث متوفی است. اگر اختلافی بین وراث وجود داشته باشد نیازمند طرح دعوی در دادگاه است. مثل طرح دعوای تقسیم ترکه یا دعوای متناسب با موضوع که در این رابطه میتوانید با ما در تماس باشید.

  2. محمود گفت:

    درود بر شما. خانم من ۲ سال پیش فوت کرده الان پدر خانم مرحومم رفته شکایت کرده و مهریه دخترش رو مطالبه کرده. از همکارای دیگرتون پرسیدم گفتن کاملا قانونیه. حالا من سوالم اینه اگر اموالی نداشته باشم ممکنه زندان برم؟

    • گروه وکلای دادور گفت:

      با سلام
      در حال حاضر به علت سیاست کاهش زندانیان برای مهریه، اقساط مهریه را کمتر از گذشته تعیین میکنند. ولی در صورتی که اقساط پرداخت نشود امکان صدور برگ جلب به تقاضای محکوم له وجود دارد

  3. سحر گفت:

    سلام. همسرم فوت کرده و یک پسر ۶ ساله دارم اگر گواهی انحصار وراثت بگیرم میتونم مهریه ام رو از روی اموالش بردارم؟

    • گروه وکلای دادور گفت:

      با سلام
      بله. با توجه به اینکه مهریه یک دین محسوب میشود، قبل از تقسیم اموال میتوان مطالبه نمود.

  4. سولماز صفایی گفت:

    سلام، وقت بخیر. یه سوال در مورد انحصار وراثت خانه داشتم. پدرم دو سال پیش به رحمت خدا رفته و هیچ کدوم از خواهر و برادرهام راضی به فروش خونه ارثیه پدری نیستند. با توجه به اینکه من سهم کمی از اون خونه میبرم، آیا میتونم سهمم رو جدا کنم؟

    • گروه وکلای دادور گفت:

      با سلام
      با توجه به اینکه در هر صورت شما مالک بخشی از ماترک مرحوم پدرتان هستید، امکان فروش تمامی خانه به جا مانده از مرحوم برای شما مقدور است و فرقی نمیکند که میزان مالکیت شما چقدر باشد.

  5. مصطفی حسینی گفت:

    با عرض سلام خدمت وکلا و کارشناسان محترم
    بعد از فوت پدرم تمام فرزندان به مادر یک وکالت محضری داده ایم
    در زمانیکه من در ایران نبودم دو دستگاه آپارتمان فروخته شده و یک آپارتمان
    دیگر بنام مادر خریداری کردن و یک باغ در شهریار هم فروخته شده و در
    همان سال‌ها مجددا در زمانیکه بنده نبودم روال قانونی توسط یکی از پسران
    انحصار وراثت انجام شده است . در سال ۱۳۹۴ تمام ارز هایی که در منزل
    مادرم داشتم دزدیده می‌شود و مادرم بدون آنکه آدرس جدید آپارتمانش را
    به من بدهد به یک آپارتمان جدید نقل مکان می‌کند و در حال حاضر هیچگونه
    خبری از ایشان ندارم ( چطور می‌توانم جهت حق و حقوق قانونی اقدام کنم
    تمام فرزندانش مستقل شدن و فقط من که شرایط مالی بهتری نسبت
    به بقیه داشتم بدون تکلیف و با آینده ای نامشخص مانده ام . باتشکر

    • گروه وکلای دادور گفت:

      با سلام
      مادر شما به عنوان وکیل میبایست سهم شما از فروش سهم الارث را پرداخت میکرد و در خصوص فروش اموال وکیل شما بوده است.
      به لحاظ قانونی امکان طرح موضوع در دادگاه وجود دارد. لطفا به واتساپ ما پیام دهید.

  6. علی گفت:

    سلام. ما یک خسارت مالی برای مالک ساختمانی که چند ماهی هست فوت شده باید بگیریم، متاسفانه وراث اون مرحوم حاضر به همکاری نیستن و حتی اسم خودشون رو هم نمیدن که ما بتونیم شکایت کنیم. حالا میخواستم بدونم با توجه به اینکه ما صرفا مشخصات کامل فرد فوت شده رو داریم، میتونیم برای گواهی انحصار وراثت اون مرحوم اقدام کنیم؟ برای این کار، اول باید دقیقا چی کار کنیم، چون دسترسی به شناسنامه و… اون مرحوم رو نداریم. از کجا باید تقاضا کنیم. و اینکه هزینه انحصار وراثت نامحدود با گرفتن وکیل چقدر میشه؟

    • گروه وکلای دادور گفت:

      باسلام علاوه بر وراث، اشخاص ذینفع هم می توانند تقاضای گواهی انحصار وراثت نمایند.
      برای استعلام هزینه حق الوکاله مربوط به دریافت گواهی انحصار وراثت از جانب ذینفع با شماره درج شده در سایت تماس بگیرید .

  7. فاطمه گفت:

    سلام پدر من ۷سال پیش فوت شده و برادر بزرگمان از ورسه بابت انجام کارهای انحصار وراثت امضا گرفته و وکیل ما شده حالا سوال بنده اینکه میتونیم حالا عضلش کنیم یعنی وکالت خودمونو پس بگیریم

    • گروه وکلای دادور گفت:

      با سلام
      در اینجا موضوع وکالتی که به برادرتان اعطا نموده اید خیلی مهم است. اگر موضوع وکالت انجام امور اداری باشد برای شما مشکلی ایجاد نمی شود ولی اگر برای فروش اموال وکالت داده اید در صورتی می توانید نسبت به عزل وی اقدام کنید که وکالتنامه تنظیم شده “بلاعزل” نبوده باشد

  8. ناشناس گفت:

    سلام قبل از فوت‌پدرم برادرم از دو خواهرم در دفتر خانه امضاع رفته که هیچ حقی از اموال پدرم ندارند وبعد از ازدواج هم مقداری کمی پول به انها داده بشود حال پدرم فوت کرده وپول هم پرداخت نشده وبرادم در حال حاظر به خاطر ان قرارداد که در محضر گرفته شده میخاهد خواهرانم را از ارث محروم کند راهنمایی کنید که این کار شدنیست!

    • گروه وکلای دادور گفت:

      با سلام
      محرومیت از ارث نداریم و در هیچ جایی از قانون ما پیش بینی نشده است و چنین متنی نیز در دفترخانه ها قابل پذیرش نیست. بنابراین احتمال دارد سندی که در دفترخانه امضا شده است متن دیگری داشته باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی
09126386954